top of page
Gezinnen fietstocht Barcelona.jpg

 VEELGESTELDE VRAGEN 

VEELGESTELDE VRAGEN AAN FIETSTOURS BARCELONA

Waar is het afspreekpunt van de fietstour?

We verzamelen op ‘Plaça del Teatre’, bij het witte beeld. Dat is aan de Ramblas en daarom gemakkelijk te vinden. Metrohalte: Liceu of Drassanes (groene lijn L3).

 

Zit er een pauze in de fietstour?

Fietstours van 3 uur hebben een pauze in het midden van ongeveer een kwartier. Fietstours van 2 uur hebben geen pauze.

Is de fietstour voor iedereen geschikt?

De fietstour is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die goed zelfstandig kunnen fietsen op een kinderfiets met handremmen. Onze oudste deelnemer was 90 jaar. Wij hebben naast normale fietsen en kinderfietsen ook e-bikes beschikbaar. 

Hoeveel kilometer is de fietstour?
De 3 uur durende fietstour is ongeveer 14 km. De 2 uur durende fietstour is ongeveer 10 km.

Hebben jullie een winkel?

Wij hebben geen eigen winkel, maar werken samen met een fietsverhuurpartner. We verzamelen bij ons afspreekpunt aan de Ramblas (Plaça del Teatre, bij het witte beeld). Zodra de groep compleet is lopen we in enkele minuten gezamenlijk naar onze fietsverhuurpartner toe.

Hebben jullie een toilet of is er een toiletstop?

Onder ons afspreekpunt (Plaça del Teatre, bij het witte beeld) zijn openbare toiletten. Deze zijn echter niet altijd geopend. Het is niet mogelijk om het toilet te gebruiken bij onze fietsverhuurpartner. Houd er dus rekening mee dat je ‘klaar bent om te starten’, wanneer je bij ons afspreekpunt bent. Ongeveer halverwege de fietstour houden we pauze in het stadspark, waar openbare toiletten zijn. Uiteraard houden wij rekening met jonge kinderen en kunnen we altijd op zoek gaan naar een oplossing tijdens de fietstour.

Kunnen we bij jullie bagage achterlaten?

Tijdens de fietstour mag je bij onze fietsverhuurpartner gratis je kleine rugzak, kleine tas en jas achterlaten die je tijdens de fietstour niet gebruikt. Voor koffers, handbagage koffertjes, grote weekendtassen en backpacks vraagt onze fietsverhuurpartner € 5 per stuk. Geef dit wel een aan bij de reservering. Je mag deze dan gedurende de hele dag laten staan en je kunt het ophalen tijdens de openingstijden van onze fietsverhuurpartner.

Geven jullie alleen Nederlandstalige fietstours?

Ja wij geven alleen Nederlandstalige fietstours.

 

Kunnen we de fietsen na de fietstour langer huren?

Je kunt de fietsen na de fietstour langer huren via onze fietsverhuurpartner, mits deze beschikbaar zijn. Je kunt dit na de fietstour beslissen. Mochten de fietsen niet beschikbaar zijn dan kunnen wij je verwijzen naar een fietsverhuurder dichtbij, waar altijd veel fietsen beschikbaar zijn. Het huren van fietsen gaat via onze fietsverhuurpartner en staat los van ons bedrijf en onze fietstour. De prijzen van fietsverhuur zijn in Barcelona vrijwel overal gelijk.

Kunnen we onze eigen fietsen gebruiken?

Je kunt uiteraard je eigen fiets gebruiken. Je ontvangt dan € 5,50 p.p. korting bij de 3 uur durende hoogtepunten fietstour en privé fietstour of € 4,50 p.p. korting bij de 2 uur durende verborgen plekken fietstour. Vermeld dit wel altijd bij reservering! Anders kunnen wij de korting niet toekennen. Wanneer je eigen fiets stuk gaat tijdens de fietstour kunnen wij alleen een normale fiets (geen e-bike) als vervanging geven, tegen betaling van bovenstaande bedragen. Je dient dan je eigen kapotte fiets op slot te zetten en later op die plek op te halen. Wij raden daarom altijd aan van onze fietsen gebruik te maken zodat wij bij een kapotte fiets zorgen voor de juiste vervanging van de e-bike of fiets.
 

RESERVEREN, BETALEN, ANNULEREN

 

Hoe kan ik betalen en wanneer?

Betalen mag ter plekke na de fietstour. Alleen bij de hoogtepunten groepsfietstour in de mei-/zomer-/herfstvakantie, bij de privé fietstour en bij groepen van 6 personen of meer bij de hoogtepunten groepsfietstour, vragen we een aanbetaling van € 10 p.p. of bij een privé fietstour minimaal € 50 (middels betaalverzoek). Het restant bedrag mag ter plekke betaald worden.

Betaling ter plekke is contant. Wij hebben namelijk geen eigen winkel maar werken samen met een fietsverhuurpartner, waardoor we geen pinapparaat hebben. Neem je liever geen contant mee, dan is er een pinautomaat vlakbij.
 

Kan ik vooraf betalen, op factuur of via overschrijving?
Bedrijven kunnen wij een factuur sturen. Bij betaling op factuur vragen wij om ervoor te zorgen dat de betaling uiterlijk 72 uur voor de starttijd van de fietstour door ons is ontvangen. Wij sturen geen facturen voor kleine gezelschappen omdat dit te bewerkelijk is gebleken.

Particulieren vragen wij in de mei-/zomer-/herfstvakantie (m.u.v. de verborgen plekken fietstour), bij gezelschappen van 6 personen of meer bij de hoogtepunten groepsfietstour en bij privé fietstours ook om een aanbetaling middels betaalverzoek. Het restant bedrag mag ter plekke contant betaald worden.

Zijn er boekingskosten of annuleringskosten?

Er zijn geen boekingskosten.
Bij alle fietstours buiten de mei-/zomer-/herfstvakantie tot 6 personen en bij alle verborgen plekken groepsfietstours zijn er geen annuleringskosten. Een aanbetaling is ook niet nodig. 
Voor alle hoogtepunten fietstours in de mei-/zomer-/herfstvakantie, voor gezelschappen van 6 personen of meer bij de hoogtepunten groepsfietstour en bij privé fietstours vragen wij om een aanbetaling. Mocht de fietstour binnen 24 uur voor de starttijd geannuleerd worden, dan zijn de annuleringskosten gelijk aan de aanbetaling.

 

Wat zijn de annuleringskosten voor groepen (vanaf 11 personen)?

Bij groepen t/m 14 personen rekenen wij geen annuleringskosten als de fietstour tot 24 uur voor de starttijd wordt geannuleerd. De aanbetaling wordt dan direct terug betaald. Indien er binnen 24 uur voor aanvang van de fietstour geannuleerd wordt door groepen t/m 14 personen, zijn de annuleringskosten gelijk aan de aanbetaling die reeds is voldaan (€ 10 p.p.). Bij groepen vanaf 15 personen en bij alle reserveringen op factuur, is annuleren gratis tot 72 uur voor de starttijd.

 

Wat doen jullie bij regen?

Bij regen gaat de fietstour gewoon door. Bij een slechte weersvoorspelling zorgen wij voor regenponcho's. Wil je zelf niet fietsen, dan kun je de fietstour annuleren. Houd rekening met bovenstaande annuleringsregeling.

Wat gebeurt er als ik te laat ben?

Als je denkt niet op tijd te kunnen zijn, bel of app ons dan direct op +31681858300. Wij kunnen goed inschatten op basis van jouw locatie hoe lang het nog duurt voordat je bij ons afspreekpunt bent en we kunnen je helpen met de juiste metro/bus of looproute.
Zorg altijd dat je op tijd bent, zodat de rest van de groep niet op jou hoeft te wachten. Wij wachten tot max. 5 minuten na de aangegeven starttijd. 
Wanneer je met het OV of de auto komt, houd er dan rekening mee dat het vaak druk is. Reken dus voldoende extra reistijd. Verblijf je in het hoogseizoen buiten Barcelona, dan raden we aan om een ruim half uur extra reistijd te rekenen.


 

INCLUSIEF/EXCLUSIEF

 

Is eten/drinken inclusief?

Eten en drinken is niet inbegrepen in de prijs van de fietstour. Wij raden aan om zelf een flesje drinken mee te nemen en eventueel wat te eten voor in de pauze. We houden een pauze in het stadspark, waar iedereen zijn eigen eten en drinken mag nuttigen op de bankjes. Er is ook een (gemeente)kiosk met een terras, waar je eten (broodjes, tosti’s, snacks, etc.) en drinken kunt kopen.

 

Is entree inclusief?

Entreegelden zijn niet inbegrepen in de prijs van de fietstour, echter is dit ook niet nodig omdat we tijdens de fietstour nergens naar binnen gaan. Er zijn dus geen verplichte entreegelden.
 

Zijn de fietsen inclusief?

De fietshuur gedurende de fietstour is inbegrepen in de prijs.
Van de prijs die je betaalt gaat € 5,50 p.p. bij een 3 uur durende fietstour en € 4,50 p.p. bij een 2 uur durende fietstour direct naar onze fietsverhuurpartner voor de fietshuur. Bij e-bikes is dit € 5,50 p.p. plus € 9,50 p.p. toeslag = €15 p.p.

 

Zijn de prijzen inclusief BTW?
De prijzen zijn inclusief 21% BTW. Tot 13 juli 2022 viel Fietstours Barcelona onder de KOR regeling voor kleine ondernemers. Hierdoor waren onze fietstours vrij van BTW. Sinds 14 juli 2022 valt Fietstours Barcelona niet meer onder deze KOR regeling en zijn de prijzen inclusief BTW.

SOORT FIETSEN EN TOEBEHOREN

Welke soort fietsen hebben jullie?

Wij fietsen met stevige en goede kwaliteit fietsen van Winora, MBM en Orbea. Alle fietsen hebben versnellingen. Het zijn één van de beste en grootste huurfietsen in Barcelona. We hebben 28 inch fietsen beschikbaar (de meest gebruikte maat in Barcelona is 26 inch). Onze e-bikes hebben veel power. Kinderfietsen hebben we in diverse soorten en maten vanaf 20 inch. Maximum toegestane gewicht voor alle fietsen en e-bikes: 120 kg.

Hebben jullie mandjes?

Onze fietsverhuurpartner faciliteert geen mandjes omdat dit diefstalgevoelig is. Een flesje drinken, een jas en/of kleine tas kun je gemakkelijk achterop de fiets klemmen. Eventueel zijn er kleine fietstassen en snelbinders beschikbaar (zo lang de voorraad strekt). Wij raden aan zo min mogelijk (zware) spullen mee te nemen of spullen tijdens de fietstour achter te laten bij onze fietsverhuurpartner.

Hebben jullie ook tandems?

Wij bieden geen tandems aan omdat gebleken is dat dit niet makkelijk is in de fietstour. Tandems zijn minder wendbaar wanneer je je door de stad beweegt.

KINDEREN

Voor welke leeftijden is de fietstour geschikt?
De fietstour is geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder. Kinderfietsen beschikbaar vanaf 20 inch. In de kindervakanties fietsen wij dagelijks met kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen dienen zelfstandig te kunnen fietsen op een kinderfiets met handremmen. We fietsen langzaam en stoppen veel. Jonge kinderen mogen samen met gids Joris voorop fietsen, zodat zij het tempo kunnen bepalen. Voor kinderen en tieners is de fietstour juist erg dynamisch en doordat ze fysiek bezig zijn vliegt de tijd voorbij. Ze zien heel veel in korte tijd waardoor het niet snel te saai wordt.

Hebben jullie kinderzitjes?

Wij hebben helaas sinds begin 2022 geen kinderzitjes meer beschikbaar voor onze fietstours.
 

Welke kinderfietsen hebben jullie?

Wij hebben diverse maten kinderfietsen vanaf 20 inch, die goed verstelbaar zijn. Kinderen kunnen voorafgaand aan de fietstour een proefrondje maken op een rustig autoluw plein. De kinderfietsen hebben handremmen omdat elke fiets in Barcelona verplicht handremmen dient te hebben. De kinderfietsen hebben geen terugtraprem.

 

Hebben jullie helmen?
We hebben diverse maten helmen en haarnetjes, gratis beschikbaar.

 

Hebben jullie ook e-bikes voor kinderen?

Onze e-bikes zijn goed verstelbaar en zijn mogelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.


OVERIGE VRAGEN

Hebben jullie tips voor hotels?

Wij raden nooit specifieke accommodaties aan omdat iedereens wensen en budget anders zijn. Wat de één goed vindt, kan de ander niets vinden. Wij adviseren om op boekingsplatformen te kijken zoals Booking, Agoda en Expedia. Hier kun je je eigen filters, wensen en budget instellen. Hierop vind je vrijwel alle accommodaties in Barcelona. Als je een accommodatie hebt gevonden kun je kijken of deze accommodatie ook een eigen website heeft, waar het soms goedkoper is omdat je rechtstreeks bij de accommodatie boekt. Houdt wel rekening met o.a. verschillende annuleringsvoorwaarden.
Wil je dat veel op loopafstand is, dan kun je het beste filteren op de wijken Gotic, Born en rondom de Ramblas en Plaça Catalunya. Vind je het niet erg om vaker de metro te pakken dan zijn de wijken Eixample, Poble Nou en Poble Sec eventueel ook aanraders.

Mocht je over enkele accommodaties twijfelen, dan mag je ze uiteraard naar ons doorsturen en kunnen wij aangeven wat bijv. de beste locatie is. Wil je meer hulp bij het boeken van een hotel of vliegticket naar Barcelona? Dan adviseren we om te boeken via een zelfstandig reisadviseur.

 

Waar kan ik parkeren?

Bij reservering ontvang je onze praktische stadsgids, met onze parkeertips. Deze parkeertips zijn vlakbij ons afspreekpunt aan de Ramblas, goed aan te rijden en prima betaalbaar (voor Barcelona).


Hebben jullie trein en bus informatie vanuit de Costa Brava en Costa Dorada?
Uiteraard weten wij alle treinschema’s en busschema’s makkelijk te raadplegen. Wil je informatie over hoe je het beste van jouw camping of hotel naar Barcelona kunt reizen? Laat het ons dan weten! Wij geven graag advies over treinen, bussen, vertrektijden, prijzen, etc. Je kunt hierover appen of bellen naar +31681858300 of mailen naar fietstoursbarcelona@gmail.com.

Kan ik een bezoek aan Camp Nou combineren met de fietstour op één dag?

Ja dit is prima mogelijk. Veel gezinnen combineren Camp Nou en de fietstour op één dag. Je zou dan in de ochtend de fietstour kunnen doen en in de middag Camp Nou kunnen bezoeken, of andersom. Als je buiten Barcelona verblijft en liever niet zo vroeg vertrekt, dan kun je het beste eerst Camp Nou bezoeken en in de middag de fietstour doen. Reken voor Camp Nou ruim de tijd, omdat er veel te zien is. De meesten zijn zo’n 2 a 2,5 uur binnen.

Let op dat je een milieu sticker (vergunning) nodig hebt om met je auto Barcelona binnen te rijden. Alle informatie hierover vind je in onze stadsgids die je ontvangt bij reservering. Tevens hebben wij goede tips voor iedereen die geen milieuvergunning heeft.

Hoe kan ik Camp Nou en de fietstour combineren, als ik met de auto ben?
Bij Camp Nou zijn gratis parkeerplekken, al horen we wel eens dat deze vol staan. Deze gratis parkeerplekken bij Camp Nou zijn geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hierdoor is het helaas niet haalbaar om in de zomer daar de hele dag te parkeren en dan voor de ochtend fietstour, of na de middag fietstour, van/naar het centrum te reizen.
Je kunt ook na/voor het bezoek aan Camp Nou de auto meenemen naar het centrum of de hele dag parkeren in het centrum (zie onze parkeertips in de stadsgids die je ontvangt bij reservering). Je kunt dan op en neer naar Camp Nou met de metro. 

Vlakbij onze parkeertips en ons afspreekpunt, gaat op de Ramblas de metro naar Camp Nou. Dit is bij metrohalte Drassanes. Dit is de groene lijn L3. Stap voor Camp Nou uit bij metrohalte Palau Reial. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen. Op de terugweg kun je dan ook bij de metrohalte Palau Reial weer de metro pakken naar het centrum (weer groene lijn L3) en uitstappen bij metrohalte Drassanes voor onze fietstour. Reken ongeveer ruim een half uur (inclusief looptijd) om van het centrum bij Camp Nou te komen of andersom.
Voor een gezelschap van 4 is het is aan te raden een T-familiar kaart te kopen voor de metro (te koop in het metrostation). Hier staan 8 ritten op voor € 10, die je samen kunt delen. Zo kun je met vier personen op en neer naar Camp Nou voor dit bedrag. Meer informatie hierover vind je in onze stadsgids.

Heb je een andere vraag? Stel hem gerust per whatsapp, telefonisch of per e-mail:
+31681858300 of fietstoursbarcelona@gmail.com

bottom of page